105,8 FM | 106,7 FM | 90,9 FM Dolny Śląsk
02 grudnia 2024 - poniedziałek Imieniny: Balbiny, Bibianny, Pauliny

TERAZ
NA ANTENIE

>>

Arkadiusz Włodarski

Wiadomości z kraju i ze świata

Teraz
gramy

>>

105,8 FM | 106,7 FM | 90,9 FM Dolny Śląsk
02 grudnia 2024 - poniedziałek Imieniny: Balbiny, Bibianny, Pauliny
02 grudnia 2024 - poniedziałek | Imieniny: Kamila i Szymona | NAJLEPSZE HITY NA DZIEŃ DOBRY

1679469240

Szpitalne jedzenie może być smaczne, zdrowe i do tego jeszcze tanie

Jednym z gości pierwszej Konferencji Zdrowego Żywienia Zbiorowego, był Tomasz Jakubiak, kucharz, autor książek kulinarnych, znany m.in. z MasterChef Junior


Foto: Andrzej Stefańczyk

Spożywanie posiłków w takich placówkach jak na przykład szpital, to nie tylko codzienna konieczność, ale także zdrowie i element leczenia, bo odpowiednio zbilansowana dieta ma duży wpływ na jego skuteczność. To główne wnioski pierwszej dolnośląskiej Konferencji Zdrowego Żywienia Zbiorowego, której organizatorem był Szpital św. Łukasza w Bolesławcu

Autor: Andrzej Stefańczyk

 

 


Kamil Barczyk dyrektor szpitala w Bolesławcu jedzenie posiłek Szpital Św. Łukasza w Bolesławcu kuchnia szpitalna potrawy dieta I Konferencja Zdrowego Żywienia Zbiorowego Tomasz Jakubiak żywienie zbiorowe Radosław Stawiarski kucharz MasterChef Junior gotowanie zbilansowana dieta zdrowa żywność