
Foto: Andrzej Stefańczyk
Klaudiusz Kędzierski niedoszły architekt przez ostatnie 10 lat gotował w najlepszych restauracjach w Burgundii i Bordeaux. Od października, będzie serwował potrawy dla pacjentów Szpitala św. Łukasza w Bolesławca. To efekt decyzji Kamila Barczyka, dyrektora placówki, który zdecydował, żeby szpital po 20 latach znowu miał swoją kuchnię, która najpierw będzie karmić pacjentów, ale docelowo stołować się będą mogli tutaj, pracownicy oraz mieszkańcy Bolesławca a wszystko na wysokim europejskim poziomie
Autor: Andrzej Stefańczyk
zywienie Francja pacjenci Kamil Barczyk dyrektor szpitala w Bolesławcu jedzenie wyżywienie Szpital Św. Łukasza w Bolesławcu kuchnia francuska kuchnia szpitalna Burgundia Bordeaux potrawy dieta menu Klaudiusz Kędzierski nowa kuchnia dania restauracja stołówka serwowanie potraw