105,8 FM | 106,7 FM | 90,9 FM Dolny Śląsk
26 marca 2023 - niedziela Imieniny: Larysy, Emanyela, Teodora

TERAZ
NA ANTENIE

>>

Tomasz Dudkiewicz

Noc na HitPlanecie

Teraz
gramy

>>

105,8 FM | 106,7 FM | 90,9 FM Dolny Śląsk
26 marca 2023 - niedziela Imieniny: Larysy, Emanyela, Teodora

*** Od 15 listopada nadajemy eksperymentalnie DAB+ w Łodzi na kanale 10C ***                   *** Słuchaj nas też w DAB+ w Polsce: * Warszawa: kanał 11B, nadajnik na budynku WTT * Wrocław: kanał 12B, nadajnik na budynku Sky Tower * Katowice: kanał 10B, nadajnik na budynku Altus * Gdańsk: kanał 5C, nadajnik na budynku Olivia Star * Kraków: kanał 9A * w woj. małopolskim i podkarpackim: kanał 10B * woj. śląskie: kanał 5B z dwóch nadajników * Opole: kanał 10C * Szczecin: kanał 12B *** Andrychów: kanał 8D ***                  

Breaking News
26 marca 2023 - niedziela | Imieniny: Kamila i Szymona | NAJLEPSZE HITY NA DZIEŃ DOBRY

1663655854

Kucharz z Francji będzie gotował dla pacjentów Szpitala św. Łukasza w Bolesławcu

Klaudiusz Kędzierski gotował w najlepszych francuskich restauracjach w Burgundii i Bordeaux. Teraz będzie serwował potrawy dla pacjentów szpitala w Bolesławcu


Foto: Andrzej Stefańczyk

Klaudiusz Kędzierski niedoszły architekt przez ostatnie 10 lat gotował w najlepszych restauracjach w Burgundii i Bordeaux. Od października, będzie serwował potrawy dla pacjentów Szpitala św. Łukasza w Bolesławca. To efekt decyzji Kamila Barczyka, dyrektora placówki, który zdecydował, żeby szpital po 20 latach znowu miał swoją kuchnię, która najpierw będzie karmić pacjentów, ale docelowo stołować się będą mogli tutaj, pracownicy oraz mieszkańcy Bolesławca a wszystko na wysokim europejskim poziomie 

Autor: Andrzej Stefańczyk

zywienie Francja pacjenci Kamil Barczyk dyrektor szpitala w Bolesławcu jedzenie wyżywienie Szpital Św. Łukasza w Bolesławcu kuchnia francuska kuchnia szpitalna Burgundia Bordeaux potrawy dieta menu Klaudiusz Kędzierski nowa kuchnia dania restauracja stołówka serwowanie potraw